MISIJA I VRIJEDNOSTI

Innova se od većine razlikuje zahvaljujući jasnoći svoje misije i strategije koja određuje način upravljanja njezinom aktivnošću.
MOTO
„Rast kroz inovacije“ vodeći je moto Innove za izradu njihovih ciljeva i strategija.
INOVACIJA
Radimo na pružanju vrijednosti za naše kupce i za nas je to moguće samo iz strategije kontinuirane inovacije i proizvoda i procesa, primjenom tehnologije u dizajnu energetski učinkovite opreme i vrlo niske razine buke.
KVALITETA
Vjerujemo u kvalitetu u smislu usluge, reaktivnosti, pouzdanosti proizvoda i uključenosti u rješavanje problema.
SAMOUVJERENOST
Radimo na izgradnji odnosa povjerenja sa svojim kupcima pružajući ono najbolje, zato vrijedi odabrati INNOVU.

POVIJEST

Innova je osnovana 2004. godine i uvijek je radila u sektoru obnovljive energije, razvijajući napredne klimatske komforne sustave za svako godišnje doba. Tehnološka rješenja koja koristi kombiniraju izvrsne funkcionalne aspekte s minimalnim utjecajem na okoliš: Klimatizacijske jedinice bez vanjskih jedinica, povrat topline i svi drugi Innova proizvodi nude udobna rješenja za spavaću sobu, dnevni boravak i ured.

Innova dizajnira, stvara i proizvodi proizvode i usluge s visokom dodanom vrijednošću u sektorima grijanja, ventilacije, klimatizacije (HVAC), čija se kvaliteta i trajanje tijekom vremena zagarantiraju stalnim usavršavanjem radnih procedura (metoda Kaizen) i uporabom najboljih materijala.

OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE

Svi smo svjesni da naš planet ima nesigurnu ravnotežu. Da bi se održala ova ravnoteža, potrebno je u najvećoj mogućoj mjeri smanjiti zagađenje i iskorištavanje prirodnih resursa.

Europska zajednica donosi znatan broj važnih direktiva za zaštitu svih sektora okoliša.

Najvažnija od ovih smjernica je direktiva o obnovljivim izvorima energije koja zahtijeva povećanu uporabu sustava očuvanja energije i proizvodnje koji se temelje na obnovljivim izvorima.

KRATAK PREGLED DIZALICA TOPLINE I CHILLERA

Dizalica topline je stroj koji proizvodi toplinsku energiju (za grijanje građevina, proizvodnju tople vode za kućanstvo itd.) Koristeći obnovljive izvore energije. Princip rada je princip rashladnog kruga, u kojem se toplina oduzeta iz okruženja niske temperature (na primjer, na otvorenom oko kuće) prelazi u drugo okruženje s višom temperaturom (na primjer, kuća ili spremnik tople vode za kućanstvo ).

Za taj je proces potrebna toplinska energija (toplina) koja je već dostupna u okolišu (u zraku, vodi itd.). Zbog toga su ovi strojevi jedini generatori topline koji funkcioniraju s OBNOVLJIVOM i BESPLATNOM ENERGIJOM.

Zahvaljujući ovom principu rada, toplinska pumpa može rashladiti i okoliš. Zapravo, jednostavnim okretanjem ciklusa rashladnog sredstva. Ovi strojevi pokreću se električnom energijom (kako bi se omogućio ciklus hlađenja), ali njihova je apsorpcija energije znatno manja od topline koju stvaraju. Zapravo, kao što je spomenuto prije, većina toplinske energije se „besplatno uzima“ iz vanjskog izvora.

ŠTO JE ISPARIVAČKI KONDENZIRAJUĆI CHILLER?
Chiller vode je stroj koji proizvodi hladnu vodu kroz ciklus kompresije hlađenja zasićenih para. Svaki stroj čiji se rad temelji na rashladnom ciklusu mora biti u mogućnosti da toplinu koju prikupi iz jedne tekućine izbaci kroz drugu tekućinu.